+ Bank of North Carolina

LAMBERT designed this traditonal regional branch as part of the expansion program at the Bank of North Carolina. The prominent corner in this retail area (a triangular shape), as well as the site’s zoning, shape, topography and limited access made it an unattractive property for most suitors. LAMBERT designed the placement of a two-story 9,050 sf bank at the visible corner, while satisfying all parking and drive-thru requirements, and without the need for retaining walls. 

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube

© 2020  LAMBERT Architecture + Interiors  

.

Design features that helped the facility fit onto the oddly-shaped site include a duplicate entry element facing the intersection, a detached drive-thru with underground tubing and a number of grading devices used at the building entry.